Δημος Παγγαίου

Βλάβες δήμος παγγαίου
elbgenfr

phonebook2

e-dikaiologitika2
tourismos
erga
Back Βρίσκεστε εδώ: Δήμος Παγγαίου - Επίσημος Διαδικτυακός Τόπος Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Δ.Ε. ΟΡΦΑΝΟΥ

Δημοτική Ενότητα Ορφανού

Η Δημοτική Ενότητα Ορφανού αποτελείται από τις Τοπικές Κοινότητες:
 
 
 
 
 
 
2. Ορφανίου 
Το Ορφάνι σήμερα είναι ένα κέντρο αγροτικής οικονομίας, στο οποίο κατοικούν περί της 700 ψυχές, περίφανοι για την ιστορία του τόπου τους. Στον νέο ναό του Ορφανίου (ανεγ. 1962) φυλάσσεται ικανός αριθμός εικόνων του τέλους του 19ου αιώνα, που έφεραν στο Ορφάνι οι Γαρασαριώτες Πόντιοι.
 
 
3. Γαληψού 
 
4. Κάριανης
Ο οικισμός της Κάριανης κτίσθηκε το 1916 και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη την περίοδο 1922 - 1923, κυρίως λόγω των προσφύγων από τη Θράκη και τον Πόντο που εγκαταστάθηκαν σ' αυτόν. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό υπάρχουν τα αξιοσημείωτα ερείπια του ναού του Αγίου Αθανασίου.
 
Καταλύματα παραλίας Κάριανης velos
 
 
5. Ακροποτάμου
Ο Ακροπόταμος είναι μια περιοχή με μεγάλη και διαχρονική ιστορική σημασία. Σε αυτόν ανακαλύφθηκε ο περίφημος νεολιθικός οικισμός από τον Γ.Μακαλάκη και τον Μυλωνά. Επιπλέον ο Ακροπόταμος είναι επίσης γνωστός για τις τρεις πανήγυρεις που διοργανώνονται σ' αυτόν κάθε χρόνο.
 
 
6. Ποδοχωρίου
Στο Ποδοχώρι (όπως και στη Μεσορόπη) υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις για κοιτάσματα χρυσού, αφού υπάρχουν σκουριές, πληθώρα στοών και φρεάτων, αλλά και ζωηρή η προφορική παράδοση για τα κοιτάσματα αυτά. Πάντως, η περιοχή και ιδίως στα ορεινά της έχει ελάτους, άγρια πεύκη, χαμηλά πλατάνια, λεύκες, κυπαρίσσια, καστανιές, καρυδιές, κ.α. Στην τοπική Κοινότητα Ποδοχωρίου ανήκει και ο οικισμός Κοκκινοχωρίου.
Επίσης στη Δημοτική Ενότητα ανήκουν και οι εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες Οφρυνίου, Ορφανίου, Κάρυανης και Ακροποτάμου.

 

orfanos2 orfanos3 orfanos5 orfanos6 orfanos7 orfanos8 orfanos9 orfanos10 orfanos11 orfanos12 orfanos13 orfanos14 orfanos16 orfanos17 orfanos18 orfanos19 orfanos