Δημος Παγγαίου

Βλάβες δήμος παγγαίου

phonebook2

e-dikaiologitika2
tourismos
erga

Νέα Ηρακλείτσα

Ανατολικά της Νέας Περάμου, στα όρια με το Δήμο Καβάλας, βρίσκεται το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Νέας Ηρακλείτσας, που συνδυάζει τη νυχτερινή διασκέδαση με τη φυσική ζωή. Όπως και η Νέα Πέραμος κατοικήθηκε από πρόσφυγες που έφεραν μαζί τους πλήθος παραδόσεων και εθίμων.

Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης (www.panagiairaklitsa.gr) για να δείτε τη θαυματουργή εικόνα, που η παράδοση θέλει να έχει αγιογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Ανήμερα της εορτής του ιερού Ναού, στα Εννιάμερα της Θεοτόκου, η περιοχή φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα και εμπορικά πανηγύρια σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. 

 

 

 

Στην ειδυλλιακή, ολοκάθαρη παραλία της μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να γνωρίσετε από κοντά όλα τα θαλάσσια σπορ. Για τους κατόχους μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής, η σύγχρονη μαρίνα προσφέρει άνετη παραμονή, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και παροχής υπηρεσιών.

Στη Νέα Ηρακλείτσα, λειτουργεί Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, οργανωμένοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, και πολλά μπαράκια δίπλα στη θάλασσα. Εξοπλισμένα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν και να σας φιλοξενήσουν. Ένας μεγάλος αριθμός από ψαροταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, κατά μήκος του πεζόδρομου θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική απαίτησή σας.

Όσοι είστε λάτρεις των θαλάσσιων περιηγήσεων έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μικρά ταξίδια στον κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας και να θαυμάστε από κοντά το Φιδονήσι και την Αρεθούσα (μικρά νησάκια που ήταν ενωμένα πριν από χιλιάδες χρόνια), τα μεγαλοπρεπή και απόκρημνα Κόκκινα Βράχια, τη Φωκιότρυπα (σπηλιά που φιλοξενεί φώκιες, υπάρχουν σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ η ιστορία της συνδέεται με το Άντρο των Νυμφών) και την εικόνα της Παναγίας σχηματισμένη από τη φύση πάνω στους βράχους.

  • Διαμονη - Νεα Ηρακλειτσα