Δημος Παγγαίου

Βλάβες δήμος παγγαίου
elbgenfr

phonebook2

e-dikaiologitika2
tourismos
erga

Μυρτόφυτο

Με πλούσια μακραίωνη ιστορία, που οι ρίζες της φθάνουν μέχρι τα χρόνια του Βυζαντίου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, βρίσκεται το Μυρτόφυτο. Οι κάτοικοί του, οι περισσότεροι καλλιεργητές αμπελιών, έχουν στραφεί με επιτυχία στην παραγωγή και εμφιάλωση του γνωστού παραδοσιακού τσίπουρου. Στο χωριό λειτουργεί παραγωγική μονάδα και εμφιαλωτήριο τσίπουρου, από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα που μπορείτε να επισκεφθείτε.

 
 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα συσκευαστήρια σταφυλιών που τροφοδοτούν τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, καθώς το Μυρτόφυτο αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό κέντρο. Επισκεφθείτε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, όπου μπορείτε να θαυμάστε το ιστορικής αξίας τέμπλο και τις αξιόλογες αγιογραφίες.

Οι λάτρεις της άγριας φύσης μπορούν να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν το σπήλαιο με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, ενώ οι παρθένες ακρογιαλιές του Μυρτόφυτου χαρίζουν αξέχαστες βραδιές κάτω από τα άστρα.

Koinotita Mirtofito Sxoleio 
 
Μια καλή αφορμή να επισκεφτείτε το Μυρτόφυτο είναι στην αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου ¨Το κάψιμο του παλιού χρόνου και το καλωσόρισμα του νέου¨ με μουσική, φαγητό, άφθονο κρασί και εκπλήξεις για τα μικρά παιδιά.